Chec marmorat

250 g unt, 5 ouă, 200 g zahăr,500 g făină, 5 linguri cacao, 1 pliculeţ zahăr vanilat, esenţă de rom, 1 plic praf de copt
(Pentru 2 tăvi mici sau o tavă mare)
Preparare:
Se freacă untul lăsat la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi se freacă după fiecare cam un minut. Se adaugă apoi făina amestecată cu praful de copt, laptele, mirodeniile.
Se toarnă 2/3 din compoziţie în tava unsă şi tapetată cu făină.
Restul se amestecă cu cacao şi două linguri de lapte, apoi se toarnă în tavă.
Se coace cam 35-40 minute la foc moderat(180 grade). Se lasă să se răcească în tavă 10 minute, apoi se răstoarnă.
Se pudrează cu zahăr vanilat sau zahăr pudră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 399 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania