Ciulama de urzici

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Ingrediente:
1 kg de urzici, 150 g smântână(un pahar), 50 g unt (cam 2 degete), făină, usturoi, sare, 3 cepe potrivite.
Preparare:
Urzicile se spală bine și se fierb în apă.
Se scurg și se lasă la răcit.
Din fiertură se păstrează 2 căni de zeamă.
Se călește ceapa în unt, se adaugă urzica tocată mărunt, smântâna, usturoiul și o cană de zeamă.
Se lasă la foc mic, apoi cu cealaltă cană de zeamă se face rântașul.
Se servește cu mămăliguță și cartofi natur.

Sfat: eu las usturoiul întreg, apoi îl îndepărtez din mâncare.
Îmi place doar gustul pe care îl dă mâncării.
Pentru ciulama de post prepari fără unt și smântână.

După aceeași rețetă se pregătește și spanac.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ciulama de urzici, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
(Visited 1.220 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply