Ingrediente:
1 kg de urzici, 150 g smântână(un pahar), 50 g unt (cam 2 degete), făină, usturoi, sare, 3 cepe potrivite.
Preparare:
Urzicile se spală bine și se fierb în apă.
Se scurg și se lasă la răcit.
Din fiertură se păstrează 2 căni de zeamă.
Se călește ceapa în unt, se adaugă urzica tocată mărunt, smântâna, usturoiul și o cană de zeamă.
Se lasă la foc mic, apoi cu cealaltă cană de zeamă se face rântașul.
Se servește cu mămăliguță și cartofi natur.
Sfat: eu las usturoiul întreg, apoi îl îndepărtez din mâncare.
Îmi place doar gustul pe care îl dă mâncării.
Pentru ciulama de post prepari fără unt și smântână.
După aceeași rețetă se pregătește și spanac.
Ciulama de urzici,(Visited 1.251 times, 1 visits today)