Eclere

Cum se prepară aluatul pentru eclere
Ingrediente:
250 ml apă, 50 g unt sau margarină, 180 g făină, 4-6 ouă, 2 linguriţe praf de copt
Preparare:
Apa şi untul (margarina) se încălzesc pe foc. Se adaugă făina şi se amestecă continuu să nu se facă cocoloaşe, până se îngroaşă aluatul.
Se ia de pe foc şi când aluatul s-a răcit un pic se adaugă câte un ou şi se amestecă bine.
La sfârşit se adaugă praful de copt.
Se coc o jumătate de oră, în cuptorul încălzit înainte.
Încă fierbinţi se taie în jumătăţi, se lasă să se răcească apoi se umplu după preferinţe.
Din acest aluat se pot prepara:

  • eclere – cu un cornet se coc bastonaşe lungi de 10-12 cm. Se umplu cu cremă de vanilie şi se decorează cu glazură de ciocolată sau cacao.
  • gogoşele pentru aperitive – pentru că aluatul nu este nici dulce nici sărat – se formează cu ajutorul unei linguri sau cu cornetul gogoşele mici. Se umplu apoi cu icre, pastă de brânză, pateu .
  • profiterol -se formează cu ajutorul unei linguri sau cu cornetul gogoşele mici care se umplu pentru varianta dulce cu cremă de vanilie sau ciocolată
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 582 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania