Fasole bătută

Ingrediente:
1 kg fasole boabe, 2 cepe potrivite, ulei, sare, piper, 2 linguri boia ardei dulce.
Fasolea se pune la înmuiat de cu seara sau cel puțin 4 ore înainte de a o prepara (pentru a scade din timpul de fierbere), cine are oala minune sare peste aceasta etapă :).
Se fierbe și se scurge, se păstrează o cană, două de zeamă.
Se călesc cele două cepe în ulei, se amestecă cu boia de ardei.
Se pune la mixer fasolea și jumătate din ceapa călită.
Se potrivește de sare, piper.
Se ornează pe un platou cu cealaltă jumătate din ceapa călită.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Fasole bătută, 10.0 out of 10 based on 1 rating
(Visited 294 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Fasole bătută”

  1. egospodina spune:

    Pentru ca am fost intrebata, am folosit ceapa rosie pe care am dat-o si un pic cu boia, nu e arsa 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania