Foi ‘Alba ca zăpada’ de post

Ingrediente:
Pentru 3 foi: 12 linguri ulei, 12 linguri apă minerală, 12 linguri zahăr și un pachețel praf de copt, făină cât cuprinde.
Pentru crema:un pachet margarină, 3 linguri cu vârf făină, 10 linguri zahăr, o cană cu apă, 2 lămâi, zahăr vanilat.
Preparare:
Din ingredientele pentru foi se face un aluat din care se vor întinde 3 foi.
Foile se coc pe dosul tăvii de la aragaz cam 5-8 minute (cuptorul încălzit înainte).
Crema:Se fierbe apa cu făina până se îngroaşă şi nu se mai simte gustul de făină.
Se adaugă zeama şi coaja dată pe răzătoare de la lămâi, zahărul vanilat. Când compoziţia se mai răceşte un pic se adaugă margarina și se amestecă ușor până se ‘topește’, încorporează toată în cremă.
Se umplu foile şi se lasă pe a doua zi pentru a se frăgezi. Se ornează cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (43 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +11 (from 15 votes)
Foi 'Alba ca zăpada' de post, 8.2 out of 10 based on 43 ratings
(Visited 24.939 times, 11 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Foi ‘Alba ca zăpada’ de post”

  1. alexandra spune:

    Nu inteleg o chestie. Ingredientele sunt pentru 3 foi, insa ies 4?????? inseamna ca ori ingredientele sunt pentru 4 foi, ori ies 3… corect?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.7/5 (9 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +6 (from 8 votes)

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania