
Ingrediente:
Pentru 3 foi: 250 g zahăr, 100 ml apă, 2 gălbenuşuri, 3 linguri ulei, un pachețel praf de copt, făina cât cuprinde
Crema: 4 ouă, 250 g zahăr, un pachet unt, esenţă vanilie, 15 ml rom
Preparare:
Se ard 100 g zahăr, se sting cu 100 ml apă. Restul de zahăr se freacă cu cele 2 gălbenuşuri. Se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt..
Se face un aluat din care se întind trei foi, ce se coc pe fundul tăvii de la aragaz.
Crema: cele 4 ouă se bat cu 250 g zahăr pe baie de abur. Se obține o cremă ca o smântână.
Se lasă să se răcească un pic și cât mai e caldă se adaugă untul. Se adaugă esenţă de vanilie, romul şi se pune între foi.
Se lasă să se frăgezească pe a doua zi.
Se pudrează cu zahăr pudră sau se face o glazură după preferinţă.