
Ingrediente:
Pentru 3 foi: 12 linguri suc de roşii, 12 linguri ulei, 12 linguri zahăr, un pachețel praf de copt, făină cât cuprinde
Cremă:
un pachet margarină, 4 linguri făină, o cană cu apă, esență de rom, 3 pachețele zahăr vanilat, zahăr 10 linguri.
Preparare:
Se amestecă toate ingredientele, se face un aluat tare din care se întind 3 foi ce se coc pe fundul tăvii de la aragaz.
Crema de post:
Amesteci întro crăticioară zahărul cu făina apoi adaugi apa și amesteci pentru a nu se face cocoloașe.
Pui la foc mic și amesteci până devine o cremă sticloasă.
Adaugi mirodeniile și lași să se răcească.
Când mai e un pic caldă adaugi margarina și amesteci pentru a se încorpora.
Umpli foile și le lași pe a doua zi.
Sfat:
Poți adăuga în cremă câteva linguri de gem, nuci sau alune măcinate etc.
am incercat-o dar foile se intind greu, se rup
Credeam ca doar la mine Ami, pentru ca nu sunt asa de priceputa.:)O singura data le-am facut, dar sunt asa de gustoase ca merita efortul:).