Foi de post cu zahăr ars

Printre prăjiturile de post e regină. Dacă vă plac prăjiturile cu foi nu ezitați să o preparați chiar dacă e post sau nu.
Ingrediente:
Pentru 4 foi:un pahar și jumătate de zahăr, un pahar apă, un pahar ulei, o jumătate pahar de vin alb, un pachețel praf de copt, făină cât cuprinde
Pentru cremă:
un pahar zahăr, un pahar apă, opt linguri făină, un pachet de margarină, miez de nucă, stafide, rahat, fructe din dulceaţă, esenţă de rom, o lingură cacao
Preparare:
Foile: zahărul se arde uşor pe foc, se stinge treptat cu apă amestecând continuu, se adaugă uleiul, vinul alb (nu folosiţi vin roşu, nu va reuşi prăjitura ), praful de copt amestecat cu făina.
Se obţine o cocă ce se împarte în patru şi se întind 4 foi ce se coc pe dosul tăvii de la aragaz.

Crema:zahărul se arde ușor, se stinge cu apă, se adaugă făina şi se fierbe la foc mic până nu se mai simte gustul de făină.
Se pune după preferinţe nucă, stafide, rahat, esenţe de rom, fructe din dulceaţă sau o lingură-două de dulceaţă. În crema încă caldă se adaugă margarina şi o lingură de cacao.
Se umplu foile, se acoperă şi se taie a doua zi.
Se ornează cu glazură de cacao de post.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Foi de post cu zahăr ars, 9.9 out of 10 based on 7 ratings
(Visited 6.162 times, 3 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Foi de post cu zahăr ars”

  1. Valentina dobrescu spune:

    Prajitura este foarte gustoasa, le-a placut tuturor celor care au gustat-o, asa ca a devenit brand de familie!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania