
Fursecuri americane
Pentru 18 fursecuri:
100 g unt, 100 g zahăr, 2 ouă, 5 linguri lapte, 250 g făină, 3 linguriţe praf de copt, zahăr vanilat, esentă de rom, un praf de sare
Pentru glazură:
250 g zahăr pudră, zeamă de lămâie câteva linguri
Preparare:
Untul lăsat la temperatura camerei se freacă cu zahărul. Se încorporează cele două ouă, zahărul vanilat, sarea, laptele, făină şi praful de copt.
Din aluatul obţinut, cu ajutorul a două linguriţe se fac ca la găluşte 18 fursecuri care se coc circa 10-15 minute la 200 grade în cuptorul încălzit înainte.
Se face o glazură din zahăr pudră şi zeama de lămâie, cu care se ornează fursecurile încă calde pe partea interioară.
Variaţie:
Se ornează cu glazură de ciocolată şi nucă de cocos.
Pentru copii:
Sunt foarte drăguțe la zile de naștere grădiniță, școală și gustoase pe deasupra :).
Iar dacă vă ajută și prichindeii la decorat … :)vor fi tare mândri :).
Folosiţi la ornat bombonele mici colorate sau jeleuri cu care puteți face fețe hazlii, flori, fluturi etc.