Fursecuri în două culori

Ingrediente:
250 g făină, 125 g unt sau margarină, 75 g zahăr, 1 ou, 1 linguriţă praf de copt, zahăr vanilat, esenţă vanilie, un praf de sare
Preparare:
Făina amestecată cu praful de copt, zahărul, sarea, oul se frământă cu untul la temperatura camerei. Se lasă 30 minute să se odihnească la rece.
Se întinde o foaie din care se fac cu forme diferite fursecuri. Se ung cu un ou (doar albuşul) şi se decorează cu bombonele colorate, zahăr vanilat, nucă macinată, nucă de cocos etc.
Se coc la 200 grade 8-10 minute. Nu trebuie să se rumenească.

Din aceeași cocă puteți pregăti mai multe feluri de fursecuri. Iată câteva idei:
1.
o parte din cocă se poate amesteca cu 2 linguri cacao. Se întinde o foaie albă, apoi una cu cacao. Se aşează una peste alta, se trece cu plăcintarul peste ele. Se rulează şi se taie cerculeţe.
2.
o parte din cocă se amestecă cu nucă măcinată.
3.o parte din cocă se amestecă cu nucă de cocos.
4. o parte din fursecuri se lipesc perechi cu gem şi se dau prin zahăr pudră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Fursecuri în două culori, 9.2 out of 10 based on 5 ratings
(Visited 1.226 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Fursecuri în două culori”

  1. doina spune:

    uau…melcisorii aia in doua culori arata super. abia astept sa probez reteta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania