Îngheţată de vanilie

1/2 l lapte, 2 gălbenuşuri, 65 g zahăr, un pacheţel zahăr vanilat, esenţă vanilie, 2-3 linguri făină
Se fierbe laptele(avem grijă să oprim pentru rentaşul de făină) pe foc până se topeşte zahărul. Făina se  amestecă bine cu laptele oprit să nu se facă cocoloaşe, apoi se  adaugă amestecând continuu  în laptele fierbinte. Se fierbe până se îngroaşă compoziţia. Gălbenuşurile se bat bine şi se adaugă  amestecând în compoziţia fierbinte. Se lasă la  congelator, amestecând din când în când pentru omogenizare. Se serveşte în cupe cu fructe proaspete, frişcă, ciocolată rasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 271 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania