O altă variantă de negresă pentru iubitorii prăjiturilor cu ciocolată.
Ingrediente:
11/2 cană zahăr, o cana ulei, 11/2 cană lapte, 200 g ciocolata, 3 căni făină, 2 linguriţe praf de copt, esenţă rom, nuci măcinate
Pentru ornat: glazura de cacao şi nucă de cocos.
Preparare:
Se amesteca zahărul, laptele, uleiul, ciocolata topită pe baie de aburi, făina amestecată cu praful de copt, esenţa de rom, nuca măcinată.
Dacă vi se pare că ciocolata adaugată nu e de ajuns pentru aluat( atât la gustul specific de ciocolată, cât şi la culoare), puteţi adăuga suplimentar 2-3 linguri cacao.
Se obţine un aluat ca de chec, care se coace în tava unsă cu ulei, cam 45 minute la foc moderat.
Se ornează cu glazură de cacao şi nucă de cocos.
(Visited 633 times, 1 visits today)