Omleta spaniolă (Tortilla)

Ingrediente:
750 g cartofi, o ceapă, 2 ardei graşi, 4 ouă, 250 ml ulei de măsline, sare, piper, mărar sau patrunjel verde
Preparare:
Se taie cartofii cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Se adaugă ceapa şi se căleşte, deasemenea şi ardeii tăiaţi mărunt.
Se bat ouăle, se condimentează cu sare, piper, apoi se amestecă cu legumele călite. Într-o tigaie se pun 3 linguri ulei şi se adaugă amestecul. Se lasă la foc mic câteva minute. Se pune apoi o farfurie întinsă peste tigaie şi se răstoarnă omleta.
În tigaie se pune din nou ulei şi omleta cu partea nefăcută. Se mai lasă câteva minute.
Se presară mărar şi se taie precum pizza.
Se poate servi atât caldă cât şi rece.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Omleta spaniolă (Tortilla), 10.0 out of 10 based on 1 rating
(Visited 276 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania