Praful de copt pentru prăjituri nu se stinge

Suntem obişnuiţi să stingem bicarbonatul de amoniu sau sodiu (praful de copt) cu zeamă de lămâie sau oţet înainte de a-l folosi la prăjituri.
Reacţia chimică care are loc cu degajare de gaze duce la creşterea, afânarea aluatului, reacţie care trebuie să aibă loc în aluat cu componentele lichide de exemplu lapte, iaurt, zeama de lămâie, ouăle bătute etc. și nu înainte pentru că altfel nu mai are rost să le punem.
Cel mai bine e să amestecăm direct praful de copt cu făina, fără stingere, apoi să le adăugam în compoziție.
Nu influențează gustul prăjiturii, dar trebuie să fim atenți la cât punem respectiv să respectăm instrucțiunile de pe pachet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Praful de copt pentru prăjituri nu se stinge, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
(Visited 3.214 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania