Prajitura Albinuta

Ingrediente:

Pentru patru foi:
două ouă, 150 g zahăr, 50 g unt, 2 linguri miere de albine, 2 linguri de lapte, un plic praf de copt, 400 g făină foi + ceva pentru întins foile
Crema de griș:
200 g unt, coaja și zeama de la o lămâie, un pahar lapte, 5 linguri griș, zahăr vanilat, 150 g zahăr.
Mai avem nevoie de 6 linguri de gem după preferințe.

Preparare:
Cele două ouă, zahărul, laptele, mierea și untul se pun la foc mic și amestecând până se îngroașă un pic. Se dă de pe foc.
Se amestecă praful de copt cu făină, apoi se încorporează treptat în crema de mai sus.
Aluatul se împarte în patru și se întind patru foi ce se coc 5 minute la cuptor. Atenție se fac tare repede. Când se rumesc ușor pe margini le scoateți din cuptor.
Eu am întins foile direct pe hârtie de copt și le/am copt pe dosul tăvii de la aragaz.
Crema:
Laptele, coaja și zeama de lămâie, zahărul se pun pe foc, apoi se adaugă grișul și se amestecă continuu până se îngroașă.
Se lasă un pic să se răcească și cât mai e crema călduță se pune restul de unt*200 g* și se încorporează în cremă.
Se umplu foile: o foaie, cremă, o foaie, gem, o foaie cremă și ultima foaie.
Față de alba ca zăpadă s/au înmuiat tare repede foile *în câteva ore*.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Prajitura Albinuta, 8.5 out of 10 based on 4 ratings
(Visited 970 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania