Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

Ingrediente:
2 foi napolitană, 250 g biscuiți simpli, 300 ml lapte
Crema:
2 gălbenușuri, 6 linguri zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachețele zahăr vanilat
Glazura:
2 albușuri, 8 linguri zahăr pudră, o

ciocolată.
Preparare:
Se freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia până se întăresc.
Se pune vasul pe aburi și se amestecă continuu până se îngroașă. Când crema mai e un pic caldă se adaugă untul și se încorporează (pui pachetul de unt în cremă și cu o furculiță înfiptă în unt amesteci continuu pentru ca untul să se încorporeze, fără să se topească.Atenție! Dacă crema e prea fierbinte untul se topește).
Pe o foaie de napolitană întinzi jumătate din cremă, așezi apoi biscuiții înmuiați în laptele cald.
Peste se adaugă restul de cremă apoi foaia de napolitană.
Pentru glazură: se bat gălbenușurile spumă, se adaugă zahărul și se bate din nou la rece apoi la baie de aburi. Când e întărită se glasează prăjitură.
Peste glazură se rade ciocolata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 412 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania