Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Ingrediente:
2 foi napolitană, 250 g biscuiți simpli, 300 ml lapte
Crema:
2 gălbenușuri, 6 linguri zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachețele zahăr vanilat
Glazura:
2 albușuri, 8 linguri zahăr pudră, o

ciocolată.
Preparare:
Se freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia până se întăresc.
Se pune vasul pe aburi și se amestecă continuu până se îngroașă. Când crema mai e un pic caldă se adaugă untul și se încorporează (pui pachetul de unt în cremă și cu o furculiță înfiptă în unt amesteci continuu pentru ca untul să se încorporeze, fără să se topească.Atenție! Dacă crema e prea fierbinte untul se topește).
Pe o foaie de napolitană întinzi jumătate din cremă, așezi apoi biscuiții înmuiați în laptele cald.
Peste se adaugă restul de cremă apoi foaia de napolitană.
Pentru glazură: se bat gălbenușurile spumă, se adaugă zahărul și se bate din nou la rece apoi la baie de aburi. Când e întărită se glasează prăjitură.
Peste glazură se rade ciocolata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 443 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply