Ingrediente:
2 foi napolitană, 250 g biscuiți simpli, 300 ml lapte
Crema:
2 gălbenușuri, 6 linguri zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachețele zahăr vanilat
Glazura:
2 albușuri, 8 linguri zahăr pudră, o
ciocolată.
Preparare:
Se freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia până se întăresc.
Se pune vasul pe aburi și se amestecă continuu până se îngroașă. Când crema mai e un pic caldă se adaugă untul și se încorporează (pui pachetul de unt în cremă și cu o furculiță înfiptă în unt amesteci continuu pentru ca untul să se încorporeze, fără să se topească.Atenție! Dacă crema e prea fierbinte untul se topește).
Pe o foaie de napolitană întinzi jumătate din cremă, așezi apoi biscuiții înmuiați în laptele cald.
Peste se adaugă restul de cremă apoi foaia de napolitană.
Pentru glazură: se bat gălbenușurile spumă, se adaugă zahărul și se bate din nou la rece apoi la baie de aburi. Când e întărită se glasează prăjitură.
Peste glazură se rade ciocolata.