Prăjitură cu mere şi budincă de vanilie

Ingrediente:
125 g unt (jumătate de pachet), 80 g zahăr, 1 gălbenuş, 150 g făină, 1 kg mere, 2 pachete budincă de vanilie, 1/2 l lapte, zahăr pudră, zeamă de lămâie
Preparare:
Din 100 g unt, 50 g zahăr, făină, gălbenuşul de ou se face o cocă din care se întinde o foaie. Foaia se aşează într-o tavă rotundă unsă şi tapetată cu făină.

Se coace cam 10 minute la foc moderat.
Merele se curăţă de coajă, se taie în patru şi se îndepărtează miezul cu seminţele. Se crestează cu un cuţit şi se ung cu zeamă de lămâie.
Se prepară budinca doar cu o jumătate de litru de lapte.
Se pune peste foaie, deasupra merele. Se pudrează cu zahărul rămas şi se adaugă şi restul de unt fulgişori.
Se coace 40 minute la foc moderat.
Se lasă să se răcească în tavă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 202 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania