Prăjitură cu struguri si budincă


Ingrediente:
4 ouă, o cană zahăr, o cană ulei, o cană lapte, un praf de copt, făină, zahăr vanilat, struguri, 2 pachete budincă vanilie, 750 ml lapte, zahăr, 250 g smântână groasă(mascarpone, creme fraiche) sau brânză dulce de vaci, zahăr pentru budincă, struguri (struguri albi)
Blat:
se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă uleiul, laptele, făina şi praful de copt. Se obţine un aluat ca de chec. 1/3 se amestecă cu 2-3 linguri cacao.
Se pune compoziţia albă, apoi cea cu cacao, în tava de la aragaz unsă şi tapetată cu făină. Cu o furculiţă facem diverse forme din aluatul cu cacao.
Peste aluat punem strugurii spălaţi şi scurşi bine de apă.
Se coace circa 30 minute în cuptorul încins până se rumeneşte( se face testul cu scobitoarea).
Crema de budincă: budinca se prepară urmând instrucţiunile de pe pachet dar cu 750 ml lapte, adică mai puţin şi zahăr după gust.
Când se răceşte un pic se adaugă smântâna sau brânză. Crema se întinde peste prăjitură lăsată înainte un pic să se răcească.
Se taie cuburi şi se ornează cu nucă măcinată, boabe de struguri sau cacao fiecare cubuleţ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Prăjitură cu struguri si budincă, 5.0 out of 10 based on 2 ratings
(Visited 1.983 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania