
Ingrediente:
o cană și jumătate zahăr, o cană ulei, o cană și jumătate apă, un pacheţel praf de copt, scorţişoară, zahăr vanilat, zahăr pudră, făină cât cuprinde şi fructe din compot cireşe, vişine sau fructe congelate de exemplu prune (reţeta din imagine sus)
Preparare:
Zahărul se amestecă cu apa până se dizolvă. Se adaugă apoi uleiul, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat până se obţine un aluat ca de chec.
Se unge tava de la aragaz cu ulei şi se adaugă fructele scurse bine sau fructele decongelate.
Se presară peste ele scorţişoara, apoi se adaugă aluatul.
Se coace la foc potrivit cam 35 minute, până se rumeneşte uşor.
Se presară cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Sfat pentru mai multe variante a acestei prăjituri după cum se vede în fotografii:
1. Se poate adăuga în aluat 2-3 linguri alune sau nucă măcinată, iar pentru cei mici care fac nazuri la prăjituri cu fructe, ajută o glazură de cacao de post :).
2. O parte din cocă o amesteci cu 4 linguri cacao şi fulgi de ciocolată, iar fructele le pui peste aluat.
Prunele au fost decongelate inainte?ca nu inteleg din reteta…
Cat ulei se pune?
Nu pricep cu cantitatea de apa….11 cani si jumatate??
: ) E o cana si jumatate apa, o cana si jumatate zahar :)sau poti folosi un pahar, ceasca in functie de tava .