Prăjitura Figaro
Ingrediente:
Blat:
200 g unt, 4 gălbenușuri, 300 g făină, 100 g zahăr, un pachețel praf de copt, coaja rasă de la o lămâie
Bezea:200 g zahăr, 150 g nuci măcinate, 4 albușuri, câteva linguri zeamă de lămâie
Gem :400 g de preferință un gem mai acrișor
Preparare:
Untul lăsat la temperatura camerei se freacă cu 100 g zahăr.
Se adaugă treptat câte un gălbenuș, frecând câteva minute după fiecare.
Se încorporează făină amestecată cu praful de copt și coaja rasă de la lămâie.
Se întinde un aluat cât tava, unsă în prealabil sau folosiți hârtie de copt
Peste aluat se întinde gemul, apoi bezeaua preparată din cele 4 albușuri bătute spumă, 200 g zahăr, câteva linguri zeamă de lămâie și nucile măcinate.
Se lasă la cuptorul încălzit înainte 180 grade circa 20/25 minute până când bezeaua are culoare ușor maronie.
Se taie rece și cu un cuțit înmuiat în apă rece.
Prajitura Figaro,