Prăjitură foi de post cu miez de nucă sau cocos

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Ingrediente:
Pentru 5 foi: 20 linguri zahăr, 20 linguri apă caldă, 20 linguri ulei, un pachețel praf de copt, esenţă de rom, zahăr vanilat, făină cât cuprinde

Crema: 3 linguri făină, 2-3 linguri cacao, 4 linguri zahăr, 4 linguri gem, nuci măcinate sau cocos, o cană și jumătate de apă, un pachet margarină

Preparare:

Se amestecă ingredientele pentru foi bine. Se face un aluat, se întind 5 foi care se coc pe dosul tăvii de la aragaz.
Pentru cremă: se amestecă făina, zahărul, cacao. Se adaugă apa şi se fierbe la foc mic amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă crema să se răcească și când mai e un pic caldă (pentru a se încorpora margarina) se adaugă margarina.
Se adaugă apoi nucile sau nuca de cocos, gemul, esenţa de rom.
Se umplu foile și se lasă pe a doua zi.
Se poate pune o glazură de cacao şi se presară după dorință cu nucă măcinată sau nucă de cocos, în funcţie de ce aţi pus în compoziţia cremei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Prăjitură foi de post cu miez de nucă sau cocos, 9.6 out of 10 based on 5 ratings
(Visited 3.339 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply