Prăjitură foi de post cu miez de nucă sau cocos

Ingrediente:
Pentru 5 foi: 20 linguri zahăr, 20 linguri apă caldă, 20 linguri ulei, un pachețel praf de copt, esenţă de rom, zahăr vanilat, făină cât cuprinde

Crema: 3 linguri făină, 2-3 linguri cacao, 4 linguri zahăr, 4 linguri gem, nuci măcinate sau cocos, o cană și jumătate de apă, un pachet margarină

Preparare:

Se amestecă ingredientele pentru foi bine. Se face un aluat, se întind 5 foi care se coc pe dosul tăvii de la aragaz.
Pentru cremă: se amestecă făina, zahărul, cacao. Se adaugă apa şi se fierbe la foc mic amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă crema să se răcească și când mai e un pic caldă (pentru a se încorpora margarina) se adaugă margarina.
Se adaugă apoi nucile sau nuca de cocos, gemul, esenţa de rom.
Se umplu foile și se lasă pe a doua zi.
Se poate pune o glazură de cacao şi se presară după dorință cu nucă măcinată sau nucă de cocos, în funcţie de ce aţi pus în compoziţia cremei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Prăjitură foi de post cu miez de nucă sau cocos, 9.6 out of 10 based on 5 ratings
(Visited 3.259 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania