Prăjitura Greta Garbo de post

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

greta garbo postPrăjitura Greta Garbo de post
Pentru foi:
500 grame făină, 2 linguri zahăr, o ceașcă ulei, o ceașcă apă călduță, 25 grame drojdie proaspătă sau 7 g uscată.
Umplutura:
200 grame nuci(alune) măcinate, 200 grame zahăr, gem caise sau alte fructe 320 g
Glazura:
200 grame zahăr pudră, 3 linguri cacao, 3 linguri ulei, 4 linguri apă sau glazură de cumpărat
Preparare:
Din ingredientele pentru foi faci un aluat. Îl lași jumătate de oră.
Din aluat se întind 3 foi pentru tava mare de la aragaz.
Se amestecă gemul cu zahărul.
Se unge tava cu ulei, se tapetează cu făină.
Se așează prima foaie, se unge cu un strat de gem și se presară cu nucă.
Se continuă pâna la ultima foaie. Ultima foaie se înțeapă cu furculița.
Se dă la cuptor, la foc potrivit 180 grae pentru jumătate de oră.
Pentru glazură:
Se fierb ușor apa cu uleiul, zahărul și cacao, amestecând continuu până se dizolvă zahărul. Se întinde apoi peste prăjitură.

Se lasă pe a doua zi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (14 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)
Prăjitura Greta Garbo de post, 8.4 out of 10 based on 14 ratings
(Visited 3.859 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply