Prăjitura la rece cu biscuiţi şi cacao

Prăjitura la rece cu biscuiţi (Kalter Hund)
Ingrediente:
250 g unt, 125 g zahăr pudră, 45 g cacao, 2 ouă, 2 pachete biscuiţi , esenţă rom, la alegere nuci sau alune măcinate
Preparare:
Se amestecă zahărul cu ouăle şi cacao.
Untul se topeşte la bain-marie (atenţie să nu înceapă să fiarbă şi nici fierbinte să nu fie), iar când se răceşte un pic se încorporează treptat compoziţia cu cacao.
Într-o tavă de cozonac (căptuşită cu folie de plastic sau hârtie pentru copt) se aşează alternativ crema şi biscuiţii. Începeţi cu crema, iar ultimul strat va fi de  biscuiţi.

Se lasă la frigider, până se întăreşte crema, cel mai bine se pregăteşte seara şi se taie a doua zi pentru a se frăgezi şi biscuiţii.
Se răstoarnă pe un platou şi se mai ornează după preferinţe cu bombonele mici colorate, nucă măcinată, etc.
Se poate pune şi în compoziţia cremei nuci sau alune măcinate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Prăjitura la rece cu biscuiţi şi cacao, 10.0 out of 10 based on 1 rating
(Visited 1.756 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania