Prajitura Pitigoi

Prăjitura Pițigoi
Ingrediente:
200 g făină, 200 g unt, 250 g zahăr pudră, 3 ouă, un pachet praf de copt, 3-4 linguri marmeladă sau gem de fructe, o jumătate de lămâie

Preparare:
Din unt, făină, 100 g zahăr, 3 gălbenușuri și praful de copt frămânți o cocă.
Se întinde o foaie, se așează în tava unsă (sau hârtie de copt) și se dă la cuptor 30 minute la 180 grade.
Când este aproape gata, se întinde deasupra marmelada sau gemul, apoi cele trei albușuri bătute spumă cu 150 g zahăr și zeama de lămâie.
Se introduce din nou la cuptor până se întărește albușul (aproximativ 15 minute).
Se taie apoi caldă în cuburi cu un cuțit înmuiat în apă rece.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Prajitura Pitigoi, 7.7 out of 10 based on 3 ratings
(Visited 1.229 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania