Prăjitura Tăvălita

Ingrediente:
Blat: 30 g unt, 200 g zahăr, 300 g făină, un ou, o cană lapte, 3 linguri miere, un pachet praf de copt
Crema:
250 g unt, 250 g zahăr, 4 linguri cacao, un pahar cu lapte, esenţă de rom
Preparare:
Blat:tavalita nuca
Untul lăsat înainte la temperatura camerei se freacă cu zahărul, se adaugă oul, mierea, laptele şi făină amestecată cu praful de copt.
Se obţine un aluat ca de chec care se coace în tava de aragaz unsă şi tapetată cu făină.
După ce s-a răcit se taie în cubuleţe.
Crema:
Laptele se încălzeşte şi se adaugă celelalte ingrediente, se dau în clocot.
Cubuleţele de prăjitură le daţi prin crema caldă, apoi prin nucă de cocos sau nuci măcinate(imagine jos).
Se aşează pe un platou la rece şi se lasă pe a doua zi pentru însiropare.

Sfat:
Dacă v-a mai rămas cremă nu o aruncaţi. Cu o lingură mai puneţi câte puţin pe prăjituri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Prăjitura Tăvălita, 9.3 out of 10 based on 9 ratings
(Visited 2.609 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania