Prăjitura ‘Valurile Dunării’

Prăjitura ‘Valurile Dunării’ (Donauwelle)
Ingrediente:
250g margarină sau unt, 200g zahăr, 5 ouă, 375g făină, 20g cacao, 1 lingură lapte, 3 linguriţe praf de copt, 1 pacheţel zahăr vanilat
Crema:
1 pachet budincă de vanilie, 100g zahăr, 1/2l lapte 250g unt
aproximativ 700g cireşe din compot (puteţi folosi deasemenea caise, piersici sau vişine) bine scurse
Glazura:
200g ciocolată, cam 20g unt pentru glazura de ciocolată
Preparare:
Frecaţi untul bine cu zahăr, adăugaţi ouăle câte unul şi frecaţi după fiecare cam o jumătate de minut. Dacă aveţi mixer cu atât mai bine:). Urmează făina amestecată cu praful de copt.
În tava unsă şi tapetată cu faină adaugaţi 2/3 din cocă. Restul îl amestecaţi cu laptele şi cacao, apoi turnaţi cu grijă peste primul strat.
Aranjaţi apoi fructele şi lăsaţi la cuptorul încălzit la 200 grade(foc moderat) 35-40 minute.
Pentru cremă:preparaţi budinca şi o lăsaţi să se răcească.
Untul lăsat înainte la temperatura camerei îl frecaţi spumă apoi încorporaţi budinca treptat. Budinca şi untul trebuie să aibă cam aceeaşi temperatură pentru a obţine crema.
Crema o întindeţi peste prăjitură.
prajitura_valuri3prajitura_valuri1
Faceţi o glazură de ciocolată cu care ornaţi prăjitură. Dacă nu vreţi cu glazură, puteţi orna cu cacao.
De ce îi spune Valurile Dunării? Cred că nu mai e nevoie de explicaţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Prăjitura 'Valurile Dunării', 10.0 out of 10 based on 2 ratings
(Visited 1.515 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania