Praline de ciocolată

Ingrediente:
200 g ciocolată, 30 g unt, 150 g smântana, 2 linguri lichior ( cremă sau simplu, după preferinţe). Lichiorul poate fi înlocuit cu rom(alcool în general) şi esenţe de portocale, lămâie, etc.
Preparare:
Se încălzeşte smântâna pe foc şi se dă o dată în clocot. Se ia de pe foc si se adaugă ciocolata, untul, lichiorul. Se lasă apoi să se intareasca un pic pâna la consistenţa unei creme groase. Se toarna in forme speciale de praline cu un cornet sau cu o linguriţă. Se ornează cu jumatăţi miez de nucă, nucă de cocos, nucă măcinată. Se lasă la frigider să se întărească. Dacă nu aveţi forme de praline se pot forma biluţe mici după ce s-a întărit crema. Se dau apoi prin nucă de cocos, nucă măcinată, cacao sau se scufundă în glazură de ciocolată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Praline de ciocolată, 4.0 out of 10 based on 1 rating
(Visited 274 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania