Ingrediente:
un castravete lung de seră sau 2 castraveti mici,
500 g iaurt, 200 g smântână,
un cățel de usturoi,
4-5 linguri ulei (de preferat ulei de măsline),
sare, piper, mărar
Preparare:
Castravetele se dă pe răzătoarea mare şi se scurge*stoarce* apoi bine de sucul lăsat.
Se amestecă cu ulei, iaurt, smântâna şi usturoiul dat tot pe răzătoare sau la presă.
Cantitatea de usturoi poate varia după preferință și gust.
Se potriveşte de sare şi piper.
Se serveşte la fripturi cu garnituri de cartofi pai, ţărăneşti sau chiar piure.
Salată Tsatsiki
Posted by gospodina on aprilie 22nd, 2010
(Visited 2.203 times, 1 visits today)
[…] ornare și prezentare (1193)Prăjitură de post cu fructe (469)Plăcintă cu urdă şi mărar (368)Salată Tsatsiki (342)Zaţul de cafea, îngrăşământ pentru flori (327)Cum scăpăm de melcii de grădină […]