Ingrediente:
un ou, 200 g unt, 2 linguri oţet, un pahar apă minerală sau sifon, o linguriţă praf de copt, sare, făină cât cuprinde, chimen, brânză rasă
Preparare:
Din ou, apă minerală, praf de copt, oţet, făină se face un aluat.
Untul se amestecă cu 4 linguri făină.
Se întinde aluatul, se întinde apoi untul ca la aluatul franţuzesc.
Se împătureşte şi se lasă la frigider jumătate de oră.
Se repetă de 3-4 ori.
Se întinde aluatul şi se fac saleurile ce se presară cu chimen şi brânză rasă.
Se rumenesc la cuptor.
Sfat:
Se pot prepara şi pateuri delicioase umplute cu brânză sărată sau dulce, mere cu scorţişoară.
Saleuri sărate
Posted by gospodina on aprilie 18th, 2010
(Visited 2.228 times, 1 visits today)
care margarina?
am corectat Flori, e tot unt 🙂