Sfaturi pentru prepararea cărnii la tigaie

Dacă carnea este proaspătă , pentru a o putea porţiona în bucăţi de mărimi potrivite o introducem o oră la congelator. Puţin îngheţată se va tăia super. Dacă a fost la congelator, nu o lăsăm să se dezgheţe complet înainte de a o porţiona.
Bucăţile de carne le zvântăm bine cu un şervet sau hârtie de bucătărie şi apoi le prăjim în uleiul încins. Uleiul trebuie să fie bine încins, porii de la carne se vor închide iar friptura va rămâne zemoasă.
După prăjire condimentăm şi sărăm friptura după gust. Nu sărăm friptura înainte de o prăji altfel se va întări.
Un alt mod de preparare este să lăsăm carnea la macerat într-un amestec de ulei şi oţet cam 2-3 ore. Prăjim apoi carnea într-o tigaie fără ulei, dar încinsă. Uleiul nu va mai sări, iar friptura va fi zemoasă şi fragedă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 225 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania