Ştrudel-reţeta de bază cu ou

250 g făină, 1 ou, 1 lingură ulei, un praf de sare, 100 ml apă caldă
50 g unt (margarină)topită sau ulei pentru uns foile
Preparare:
Din ingrediente se face un aluat, care se lasă 30 minute să se odihnească.
Se întinde apoi o foaie ce se aşează cu grijă pe un prosop de bucătărie presărat cu făină. Foaie trebuie să fie atât de subţire încât să se vadă modelul prosopului. Se unge apoi cu untul topit, se adaugă umplutura dorită, se rulează ca la plăcintă cu ajutorul prosopului.
Se unge cu untul topit rămas şi se coace în tava unsă şi tapetată cu făină. Timpul de copt este în funcţie de umplutură folosită.
Important este ca dupa jumătate de oră în cuptor, să ungeţi din nou cu grăsime strudelul şi apoi să continuaţi coacerea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 150 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania