Supa crema de ciuperci

Ingrediente:
400 g ciuperci (un singur sort sau se poate folosi şi amestec), o ceapă, 1 l apă, 20 g unt, pătrunjel, o lămâie, sare, piper,o jumătate de ţelină, un ardei, un morcov, 2 cartofi
Preparare:
Ceapa tocată mărunt se căleşte în unt. Ciupercile se curăţă, se taie cuburi şi se călesc în continuare cu ceapa. Se adaugă apa şi legumele tăiate cuburi apoi se lasă 30 minute la foc mic pentru a fierbe legumele.
1/3 din ciupercile fierte, se scot şi se  pun deoparte, supa se pasează şi se trece prin sită. Se drege după gust cu sare, piper, zeama de la jumătate de lămâie.
Se adaugă şi restul de ciuperci, iar pe farfurie se ornează cu pătrunjel.
Sfat:dacă în loc de unt se foloseşte ulei supa poate fi pregătită în zilele de post.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 123 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania