Supă cremă de dovleac si praz

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Supă cremă de dovleac si praz
Indrediente:
aproximativ 500 g dovleac, un praz potrivit, 2 cartofi, 2 morcovi, ulei pentru călit legumele, un l apă, un pahar lapte (smântână lichidă sau normală), caşcaval ras, sare, piper, vegeta, pătrunjel verde
Preparare:
Dovleacul se taie cubuleţe, cartofii şi morcovii la fel.
Prazul se toacă mărunt şi se căleşte în ulei.
Se adaugă şi celelalte legume, se lasă un pic la călit apoi se stinge cu apă.
Se lasă la fiert la foc mic până se fierb legumele. După fierbere se pasează legumele, se adaugă laptele, zeama până se obţine consistenţa dorită supei.
Se potriveşte de sare şi piper, vegeta, apoi se mai lasă să dea în clocot. Se serveşte cu pătrunjel verde tocat mărunt şi caşcaval ras.

Tip: Legumele se pasează uşor şi fără mixer. Se scurge zeama din vas şi rămân legumele care se pot trece prin sită sau se pot pasa cu o furculiţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Supă cremă de dovleac si praz, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
(Visited 471 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply