Tort cu pere şi ciocolată

Tort delicios cu pere şi ciocolată numit Tort Birne Helene
Blat:
150 g unt, 150 g zahăr, 200 g făină, 3 ouă, praf de copt
Umplutura de ciocolată:
5 pere mari
5 linguri zahăr
200 g ciocolată
2 pacheţele gelatină
Crema de budincă:
1 pachet budincă de vanilie, 500 ml lapte, 10 g unt
Ornare:frişcă şi ciocolată dată pe răzătoare sau cacao
Preparare:
Blat:
Se freacă untul lăsat la temperatura camerei cu zahăr. Se încorporează treptat câte un ou, frecând după fiecare cam 1/2 minut.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se coace 30 minute la foc moderat (180 grade pentru cuptorul electric).
Umplutura cu ciocolată:Perele se spală, se  curăţă de coajă, se taie feliuţe potrivit de subţiri. Se fierb cu 350 ml apă şi 3 linguri zahăr. Se scot perele, sucul se lasă să se răcească. Se dizolvă gelatina în acest suc, se adaugă ciocolata şi se fierbe pe foc, amestecând continuu să nu se lipească. Blatul de tort se taie în două părţi egale. Se aşează perele, se întinde apoi umplutura de ciocolată. Se lasă o oră la rece pentru a se întări. Se prepară budinca obişnuit. Se adaugă 10 g unt. Se întinde budinca pe tort, apoi se aşează şi cea de a doua jumătate de blat. Se ornează tortul cu frişcă şi ciocolată dată pe răzătoare sau cacao.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tort cu pere şi ciocolată, 7.0 out of 10 based on 1 rating
(Visited 454 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania