Tort Doboş fără ou
Pentru 9 foi ne trebuie:
200 g unt sau margarină, 200 g smântână, o linguriţă praf de copt, făină cât cuprinde
Crema:
un pahar lapte, 2 pahare zahăr, 2-3 linguri făină, un pachet unt sau margarină, 2-3 linguri gem, esenţă rom, 2-3 linguri cacao
Preparare:
Se coc 9 foi de mărimea unui blat de tort. E un aluat fraged în care oul e înlocuit cu smântână.
Pentru cremă:laptele, un pahar de zahăr şi făina se fierbe având grijă să nu se facă cocoloaşe.
Un pahar de zahăr se arde uşor pe foc, se adaugă laptele fiert cu zahărul şi se mai fierbe până se îngroaşă compoziţia.
Se lasă un pic la răcit apoi se adaugă untul, gemul, cacao, esenţele.
Se umplu alternativ foile cu cremă.
O parte din cremă se păstrează pentru ornat.
Se caramelizează 6-7 linguri de zahăr, care se va întinde pe ultima foaie.
Cu un cuţit fierbinte se trasează linii după cum veţi tăia feliile de tort (după ce se întăreşte zahărul caramelizat nu mai puteţi să tăiaţi).
Se ornează părţile laterale ale tortului cu crema rămasă şi se lasă la frăgezit.
Tort Doboş fără ou
Posted by gospodina on aprilie 22nd, 2010
(Visited 2.262 times, 1 visits today)