Tort răsturnat cu mere

Tort răsturnat cu mere
Ingrediente:
1,5 kg mere, 6 ouă, 18 linguri făină, 6 linguri ulei, 12 linguri zahăr, scorţişoară.
Preparare:
Într-o cratiţă cu pereţii groşi se ard 6 linguri de zahăr, după care prin rotire se îmbracă pereţii vasului.
Merele se taie în şase şi se aşează pe fundul vasului astfel încât să acopere totul.
Se presară circa 6 linguri zahăr şi scorţişoară.
Din făină, ouă, ulei şi restul de zahăr se face un aluat de pandişpan. Se toarnă peste mere şi se dă la cuptor.
Când este gata se răstoarnă pe un platou, astfel încât merele vin aranjate frumos deasupra.
Se serveşte ornat cu frişcă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Tort răsturnat cu mere, 8.6 out of 10 based on 5 ratings
(Visited 354 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania