Turtă dulce de post

Ingrediente:
250 g zahăr, 50 ml ulei, 100 g nuci măcinate (după preferință portocale sau alte fructe confiate), 500 g făină, o linguriţă scorţişoară, o linguriţă cuişoare, un pachet praf de copt.
Glazura albă: 150 g zahăr pudră, 5 linguri apă fiartă
Preparare:
Se ard 100 g zahăr, se sting cu un pahar de apă. Se adaugă restul de zahăr şi amestecă până se dizolvă.
Se adaugă apoi făina cu praful de copt, uleiul, nucile, mirodeniile.
Se coace în tava unsă şi tapetată cu făină circa 40 minute.
Se face o glazură albă din 150 g zahăr pudră se amestecă bine cu 5 linguri apă fiartă, cu care se ornează prăjitura.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Turtă dulce de post, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
(Visited 1.104 times, 1 visits today)
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Smarty Web Director SEO Romania