Foi ‘Alba ca zăpada’ de post

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Ingrediente:
Pentru 3 foi: 12 linguri ulei, 12 linguri apă minerală, 12 linguri zahăr și un pachețel praf de copt, făină cât cuprinde.
Pentru crema:un pachet margarină, 3 linguri cu vârf făină, 10 linguri zahăr, o cană cu apă, 2 lămâi, zahăr vanilat.
Preparare:
Din ingredientele pentru foi se face un aluat din care se vor întinde 3 foi.
Foile se coc pe dosul tăvii de la aragaz cam 5-8 minute (cuptorul încălzit înainte).
Crema:Se fierbe apa și zeama de la cele două lămâi cu făina până se îngroaşă şi nu se mai simte gustul de făină.
Când compoziţia se mai răceşte un pic se adaugă margarina și se amestecă ușor până se ‘topește’, încorporează toată în cremă. Aici trebuie avut mare grijă, crema trebuie să fie călduță astfel încât margarina să nu se topească ci să se încorporeze în cremă.
Se umplu foile şi se lasă pe a doua zi pentru a se frăgezi. Se ornează cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (59 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +17 (from 21 votes)
Foi 'Alba ca zăpada' de post, 8.2 out of 10 based on 59 ratings
(Visited 29.540 times, 2 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Foi ‘Alba ca zăpada’ de post”

  1. alexandra spune:

    Nu inteleg o chestie. Ingredientele sunt pentru 3 foi, insa ies 4?????? inseamna ca ori ingredientele sunt pentru 4 foi, ori ies 3… corect?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.7/5 (9 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +6 (from 8 votes)

Leave a Reply