Foi cu zahăr ars și cremă de ouă

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Ingrediente:
Pentru 3 foi: 250 g zahăr, 100 ml apă, 2 gălbenuşuri, 3 linguri ulei, un pachețel praf de copt, făina cât cuprinde

Crema: 4 ouă, 250 g zahăr, un pachet unt, esenţă vanilie, 15 ml rom
Preparare:
Se ard 100 g zahăr, se sting cu 100 ml apă. Restul de zahăr se freacă cu cele 2 gălbenuşuri. Se adaugă uleiul, făina amestecată cu praful de copt..
Se face un aluat din care se întind trei foi, ce se coc pe fundul tăvii de la aragaz.
Crema: cele 4 ouă se bat cu 250 g zahăr pe baie de abur. Se obține o cremă ca o smântână.
Se lasă să se răcească un pic și cât mai e caldă se adaugă untul. Se adaugă esenţă de vanilie, romul şi se pune între foi.
Se lasă să se frăgezească pe a doua zi.
Se pudrează cu zahăr pudră sau se face o glazură după preferinţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 499 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply