Ingrediente:
6 ouă, 100 ml ulei, 6 linguri făină, 2 linguri cacao, 14 linguri zahăr, 1 kg brânză dulce de vacă, 200 g zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachete budincă de vanilie, 750 ml Fanta, un pachet praf de copt
Preparare:
Blat: Se bat gălbenuşurile cu 7 linguri zahăr şi uleiul.
Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă, praful de copt amestecat cu făina.
Se coace în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină la foc potrivit.
Crema cu brânză:
Untul moale (lăsat la temperatura camerei câteva ore) se freacă cu zahărul pudră, apoi se adaugă brânza până se obţine o cremă.
Crema cu Fanta:
Budinca se amestecă cu 7 linguri de zahăr şi se prepară urmând instrucţiunile de pe pachet, doar că în locul laptelui se foloseşte Fanta.
Peste blat se pune crema de brânză şi apoi crema de budincă după ce s-a răcit un pic.
Prăjitura cu Fanta si brânză
Posted by gospodina on aprilie 19th, 2010
(Visited 1.448 times, 1 visits today)
La blat ai uitat sa zici ca se adauga si cele 2 ling. de cacao…am facut si eu aceasta prajitura si este foarte buna si are si un aspect frumos…blatul de cacao,crema de brinza si glazura portocalei…