Ingrediente:
Pentru blat: tava de la aragaz
10 albușuri, 10 linguri zahăr, 200 g nucă măcinată, 200 g rahat, 200 g stafide, 6 linguri făină, un pachețel praf de copt, o fiolă esență de rom
Pentru cremă:
10 gălbenușuri, 200 g zahăr, un pachet unt (250 g)
Preparare:
Se bat albușurile cu zahărul, adaugi făina amestecată cu praful de copt, nuca măcinată, rahatul tăiat cubulețe mici, stafidele înmuiate înainte.
Lași la cuptor 25/30 minute.
Crema
Amesteci zahărul cu gălbenușurile pe foc până se face o cremă.
Adaugi romul și cât crema mai e caldă untul.
Foile de napolitană:
Pe o foaie pui jumătate din cremă, apoi blatul.Din nou crema și al doilea blat.
Pui o greutate și lași pe a doua zi.
(Visited 407 times, 1 visits today)