
Ingrediente:
400 g făină,
200 g margarină sau unt (de recomandat unt pentru că dă o savoare deosebită prăjiturilor),
130 g zahăr,
2 ouă,
3 linguri lapte,
2 linguriţe praf de copt , zahăr vanilat, scorţişoară,
750 g prune
Preparare:
Făina amestecată în prealabil cu praful de copt, zahărul vanilat, zahăr, ouă, lapte şi puţină sare o frământaţi cu untul până obţineţi o cocă.
Din 2/3 cocă întindeţi o foaie pe care o veţi pune într-o tavă rotundă (diametrul 28cm)unsă şi tapetată cu pesmet sau biscuiţi mărunţiţi.
Împungeţi blatul din loc în loc cu o furculiţă, apoi aşezaţi prunele fără sâmburi cu partea interioară în sus şi presăraţi zahăr şi scorţisoară.
Restul de cocă îl puneţi deasupra dat pe răzătoarea mare.
Puneţi tava la cuptor circa 40 minute la 220°C.
Poftă bună!