Prăjitură cu prune

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Ingrediente:
500 g făină, 1/4 l lapte, 100 g margarină, 75 g zahăr, un ou, drojdie cât o nucă, 2 1/2 kg prune, scorţişoară
Preparare:Pentru aluatul cu drojdie:
Se pune făina într-un castron. Drojdia se dizolvă cu trei linguri lapte călduţ şi o lingură zahăr într-o căniţă. Se face o adâncitură în făină şi se adaugă drojdia. Se lasă la crescut 30 minute.
Se frământă apoi ingredientele pentru aluat, se lasă din nou la crescut 30 minute.
Prunele se spală şi li se scot sâmburii.
Se întinde aluatul în tava de la aragaz unsă şi tapetată cu făină.
Se aranjează apoi frumos prunele cu partea interioară în sus.
Se pudrează cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Se lasă la copt la foc moderat 30-35 minute.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
(Visited 107 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply