Ingrediente:
Două căni de zahăr, două căni de apă, o jumătate cană ulei, un pacheţel praf de copt, esenţă de rom, nucă sau alune măcinate ( pentru tava aragaz-pentru tăvi mici se poate folosi un pahar sau ceşcuţă ca unitate de măsură)
Preparare:
Se arde o cană de zahăr, se stinge cu apă. Se adaugă restul de zahăr şi se amestecă pană se dizolvă.
Se adaugă uleiul, mirodeniile, făina amestecată cu praful de copt.
Se pune compoziţia ca de chec in tava unsă cu ulei şi se coace.
Se ornează cu glazură de cacao de post.
(Visited 7.552 times, 1 visits today)
Poti spune,te rog si cata faina? Asta e prajitura pe care o cautam, bunica mea ne-o facea c and eram mici si mi-am adus aminte de ea.asa o tineam mine,o vana de zahar, o cana de ..etc.. Ma bucur ca inca mai „traieste” reteta. Abia astept sa o fac. Multumim.
Buna Florentina,
se pun cam 3-4 cani faina sa fie o compozitie de chec.
E delicioasa intr-adevar!