Prajitura Figaro

Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0

Prăjitura Figaro
Ingrediente:

Pentru blat:
200 g unt, 4 gălbenușuri, 300 g făină, 100 g zahăr, un pachețel praf de copt, coaja rasă de la o lămâie

Pentru bezea: 200 g zahăr, 150 g nuci măcinate, 4 albușuri, câteva linguri zeamă de lămâie

Gem: 400 g de preferință un gem mai acrișor

Preparare:

Untul lăsat la temperatura camerei se freacă cu 100 g zahăr.
Se adaugă treptat câte un gălbenuș, frecând câteva minute după fiecare.
Se încorporează făină amestecată cu praful de copt și coaja rasă de la lămâie.
Se întinde un aluat cât tava, unsă în prealabil sau folosiți hârtie de copt.
Peste aluat se întinde gemul, apoi bezeaua preparată din cele 4 albușuri bătute spumă, 200 g zahăr, câteva linguri zeamă de lămâie și nucile măcinate.
Se lasă la cuptorul încălzit înainte 180 grade circa 20/25 minute până când bezeaua are culoare ușor maronie.

Se taie rece cu un cuțit înmuiat în apă rece.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Prajitura Figaro, 8.8 out of 10 based on 5 ratings
(Visited 790 times, 1 visits today)
Distribuie dacă îți place
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Yummly
Yummly
0
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply