
Ingrediente:
Pentru 5 foi: 20 linguri zahăr, 20 linguri apă caldă, 20 linguri ulei, un pachețel praf de copt, esenţă de rom, zahăr vanilat, făină cât cuprinde
Crema: 3 linguri făină, 2-3 linguri cacao, 4 linguri zahăr, 4 linguri gem, nuci măcinate sau cocos, o cană și jumătate de apă, un pachet margarină
Preparare:
Se amestecă ingredientele pentru foi bine. Se face un aluat, se întind 5 foi care se coc pe dosul tăvii de la aragaz.
Pentru cremă: se amestecă făina, zahărul, cacao. Se adaugă apa şi se fierbe la foc mic amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă crema să se răcească și când mai e un pic caldă (pentru a se încorpora margarina) se adaugă margarina.
Se adaugă apoi nucile sau nuca de cocos, gemul, esenţa de rom.
Se umplu foile și se lasă pe a doua zi.
Se poate pune o glazură de cacao şi se presară după dorință cu nucă măcinată sau nucă de cocos, în funcţie de ce aţi pus în compoziţia cremei.